Venturipijpje en wat het doet

Onderhoud en reparatie van de spartamet (en aanverwante modellen)

Gebruikersavatar
Admin2Vrotkees
Site Admin
Berichten: 445
Lid geworden op: 03-06-2009 08:00

Venturipijpje en wat het doet

Bericht door Admin2Vrotkees »

Even niet letten op de tekenkwaliteit en vlekken :twisted: de maatvoering zal ook wel niet helemaal kloppen, er is getekend vanaf een foto van het venturipijpje en dient meer ter verklaring dan als bouwtekening en het is een zijaanzicht :lol: .
Afbeelding
Afbeelding

Bij deze tekening zie je wat het venturipijpje doet, het is getekend in koud start stand, dus de gasschuif staat iets omhoog voor het stationair mengsel en de chokeschuif staat dicht.

de lucht gaat vanachter het kleine gaatje van de carburateur in, vervolgens naar de venturipijp en daar de kleine gaatjes via de gasschuif(die een klein beetje openstaat door de stationair stelschroef) naar buiten.

Als je naar het plaatje kijkt zul je begrijpen dat als de kleine gaatjes verstopt zitten het stationair lopen niet zal werken, maar ook bij vol gas waar het meeste via de sproeier komt zal als het venturipijpje niet goed schoon is de zaak niet lekker lopen.

Een aantal zaken staan er niet op getekend zoals het membraam,de vlotter en het overloopje van de benzine, de laatste zit ongeveer ter hoogte van het midden van waar de luchtfilter opzit maar dan aan de buitenkant zoals op onderstaande foto die gemaakt is vanaf de achterkant.
Afbeelding
Afbeelding

Mark
Dom geboren suf gewiegd en nooit iets bijgeleerd

http://spartametforum.nl
Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten